Wie van jullie zowel de PC als de Xbox 360 of Playstation 3 demo van FIFA 09 gedownload heeft, weet weer voldoende. De PC-versie is zonder twijfel een stuk minder van kwaliteit dan de console-versie. Een verklaring voor deze, enigszins teleurstellende, versie heeft een medewerker van EA op het EA UK Community forum.

"De reden waarom de kwaliteit van de PC-versie een stuk minder is dan die van de console, komt door de benodigde CPU kracht. Het grootste gedeelte van de PC gamers beschikt niet over genoeg CPU kracht om de game vlot te laten draaien. Het spel is daarom ontwikkeld met specificaties die het beste resultaat geven, maar die ook door de meeste gamers nog gespeeld kan worden. Wanneer we de specificaties identiek aan de console-versie hadden gemaakt, dan had slechts één tot drie procent van de PC's de game kunnen draaien. Dit gezegd hebbende levert FIFA 09 veel meer gameplay en baanbrekende graphics op", aldus Phenom (Community Representative).

Leuk verhaal Phenom, maar waarom draait Crysis dan wel op de PC en niet de console. Omdat slechts één tot drie procent van de PC's de game aankan? Gamers kunnen toch gewoon de instellingen wat lager zetten? Eerlijk gezegd voelt dit weer als een slap excuus om de PC gamers af te schepen met een inferieure versie van FIFA.

Dit is de Wii-versie, niet de PC-versie