Waardestijging THQ-aandelen door overnamegeruchten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de geruchten op de beursvloer zou Warner Bros. geïntere eerd zijn in de uitgever. Warner is zijn invloed in de gamesindustrie de laatste jaren aan het vergroten. In 2007 kocht het de ontwikkelaar Travellers' Tales en eerder dit jaar nam het bedrijf het noodlijdende Midway over.

Ook Viacom zou volgens analisten geïntere eerd zijn in THQ. Dit grote mediaconglomeraat is onder ander eigenaar van Paramount Pictures, Nickelodeon en MTV. Viacom is ook langere tijd actief binnen de gamesindustrie en is onder meer eigenaar van Harmonix, GameTrailers en Xfire.

THQ

THQ is een uitgever en ontwikkelaar die in 1989 werd opgericht in de Verenigde Staten. Een aantal bekende recente titels van deze partij zijn Saints Row 2, UFC 2009: Undisputed, Red Faction: Guerrilla, Warhammer 40,000: Dawn of War II en WWE Smackdown vs. Raw 2010.THQ is dit jaar begonnen aan een grote reorganisatie en heeft veel mensen ontslagen. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op originele games van hoge kwaliteit.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou