Waarde Zynga hoger geschat dan van EA | Gamer.nl

Waarde Zynga hoger geschat dan van EA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Zynga zou volgens SharesPost Inc. 5,51 miljard dollar waard zijn, terwijl EA, uitgever van games als FIFA 11, Medal of Honor en Need for Speed, blijft steken op  5,16 miljard. "Die waardering is niet zo heel gek, als je bekijkt wat voor ontwikkelingen er plaatsvinden in de markt", zo stelt Atul Bagga, analist bij ThinkEquity.

"Het is niet eens zo gek gezien de groeivoorspellingen." EA heeft juist te kampen met tegenvallende verkopen, met name van de hardware en software in de retailmarkt. De aandelen van de uitgever zijn sinds 1 maart met 7,4 procent afgenomen, dit terwijl Zynga sinds die tijd in waarde is verdubbeld.

Virtuele goederen

Zynga haalt zijn inkomsten uit de verkoop van virtuele goederen in de spellen die het uitbrengt op de sociale netwerksite Facebook, zoals FarmVille en FrontierVille. Het bedrijf heeft hiermee ongeveer een derde van de markt voor social games in handen. Om minder afhankelijk te worden van Facebook als platform waarop zijn games te spelen zijn, heeft het bedrijf een aantal acquisities gedaan en een eigen website opgezet voor de spellen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou