Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen

Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen

De waarde van aandelen van de Amerikaanse winkelketen GameStop blijft de afgelopen dagen maar stijgen.

Via Reddit-kanaal WallstreetBets hebben diverse mensen zich verenigd om sinds eind vorige week op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen stijgt de waarde van de winkelketen opvallend snel. 

De waarde van GameStop ligt inmiddels rond de 25 miljard dollar - een stijging van bijna 1000 procent in een krappe week tijd. Gisteren ging het aandeel met nog eens 135 procent omhoog. Waar een aandeel van GameStop begin dit jaar 19 dollar waard was, is dat nu meer dan 347 dollar.

De Reddit-bezoekers willen hiermee niet alleen winst maken, ze willen ook zogenaamde shortsellers, waaronder hedgefondsen, dwarszitten. Deze shortsellers gingen er de afgelopen tijd van uit dat de koers van GameStop zou blijven dalen, en hebben daar op gespeculeerd. Door de plotselinge stijging van de koers van GameStop verliezen hedgefondsen zoals Melvin Capital miljarden dollars. De stijging is zo opvallend dat zelfs het Witte Huis heeft gemeld de situatie in de gaten te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Prachtig dit, hoop dat ze het voorelkaar krijgen Melvin Capital compleet te vernietigen.

0

@Zoidberg Melvin heeft inmiddels een bailout gekregen van $2 miljard terwijl alle daytraders die nu een graantje mee denken te pikken straks aandelen hebben gekocht voor $100+ dollar terwijl het bedrijf zelf echt niet meer waard is dan een aandeelkoers van $15-20. Ik hoop dat je snapt dat dit een leuk grapje is van die Reddit-mafkezen maar iedereen die hier rijk van gaat worden is inmiddels al rijk, en iedereen die zegt dat je nu moet kopen wilt vooral van jou profiteren, en niet van een sterke koers. Er bestaat geen wereld waarin een koers van $200 realistisch of gezond is voor een bedrijf als Gamestop en het probleem is dat op het moment dat de koers gecorrigeerd word, het gewoon weer de plebs zijn die genaaid worden, terwijl alle hedge funds die het aandeel aan het shorten zijn gewoon een dikke bailout meekrijgen van de overheid.

0
test

@Witty1889 ik heb niks ontvangen hoor :P

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou