Er zijn enkele nieuwtjes boven water gekomen omtrent de verwachte Playstation 3 drakengame Lair. Zo weten we inmiddels dat je de game zal spelen als een ridder die verwikkeld is in een continentale oorlog. De hoofdrolspeler heeft geen naam, maar hij heeft wel een speciaal getrainde oorlogsdraak als sidekick die naar hartelust menselijke obstakels kan wegvagen met zijn zwiepende staart, ze kan roosteren met zijn vlammende adem of ze simpelweg rauw kan oppeuzelen.

Natuurlijk is een game over draken niet hot als er niet hoog in de lucht op de dieren gereden en gevochten kan worden. Met je draak kun je vijandelijke dieren rammen, zodat je daarna over kunt springen naar het andere beest om zijn berijder in de pan te hakken. Handig is dat het vliegen gebruik maakt van de Sixaxis-besturing, wat er op neerkomt dat je draak tijdens een gevecht op de automatische piloot gaat en gewoon door zal vliegen.

De ontwikkelaar Factor 5 heeft gezegd zich helemaal op de singleplayer modus te richten, waardoor een multiplayer modus er waarschijnlijk niet in zit. In de singleplayer modus zul je missies moeten doen in gebieden die tot wel 32 vierkante kilometer in oppervlak kunnen zijn; meer dan genoeg ruimte om flink wat vlieguren op te doen.

Op de releasedatum moeten we nog wel even wachten, deze is nog niet bekend gemaakt.