First person shooters krijgen vaak de kritiek dat ze geen origineel verhaal hebben, gelukkig brengen de ontwikkelaars van Operation: Mactriarchy daar verandering in. Hou je vast, want dit soort verhalen kom je zelden tegen. Een planeetwijde epidemie, veroorzaakt door een buitenaards virus, heeft ervoor gezorgd dat alle vrouwen van de planeet Velian totaal veranderd zijn. Hun lichamen zijn volledig getransformeerd in onderdelen van een collectieve intelligentie, waarschijnlijk bestuurd door niet-menselijke wezens. De Veliaanse mannen blijken tegen het virus bestand te zijn, maar verliezen hun status van vrije intelligente wezens en dienen alleen nog als leveranciers van biomateriaal voor genetische experimenten. De gemeenschap wordt een soort matriaarchale "bijenkorf."

De Velianen zijn niet erg vredig en er breekt een oorlog met de "Galactictische Federatie" uit. Als speler speel je een trooper in het leger van deze federatie en raak je in een verhaal verwikkeld waarbij je achter het geheim van de Velianen moet komen.

Inderdaad, WTF!!!Key Features:

# The hero can use several types of the armored space suit for short-time flights with diverse attached implements;

# Your main enemies will be the mutated representatives of the weaker sex;

# Support of multiplayer gaming via LAN and the Internet;

# Terrific 3D action in the future of our Universe;

# 16 types of fantastic deadly weapons;

# Over 20 intensive levels;

# Rag doll technology and true damage system (the location of the hit affects the damage type). In Operation: Mactriarchy, dat gepland staat voor het eerste kwartaal van 2005, draait het voornamelijk om schieten. Om alvast in de stemming te komen kun je van deze screenshots genieten.