Vrouwelijke ijshockeyspelers speelbaar in NHL 12 | Gamer.nl

Vrouwelijke ijshockeyspelers speelbaar in NHL 12 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De optie om met vrouwelijke spelers het veld te betreden is door ontwikkelaar EA Sports doorgevoerd om de wens van een 14-jarig meisje in te willigen. Haar vraag was waarom er geen vrouwelijke personages speelbaar zijn in de ijshockeygame, iets wat zij graag zou willen zien. "Het is oneerlijk tegenover vrouwelijke ijshockeyspelers wereldwijd, waarvan er veel genieten van jullie spel. Ik heb een personage van mijzelf geprobeerd te maken, maar ik zie eruit als een man, wat niet leuk is", zo schrijft Lexi Peters.

Hoewel Moore haar verzoek afwees, stuurde hij de brief wel door naar NHL-director David Littman, die er alsnog werk van besloot te maken. "Lexi haar brief schudde ons wel wakker. Vrouwen krijgen een steeds groter aandeel in de groep mensen die onze NHL-games spelen en we hebben er niets aan gedaan om hen er in te betrekken." Om dit aan te pakken, heeft Littman ervoor gezorgd dat het in NHL 12 wel mogelijk is en dat er een personage met de naam en het gezicht van Peters in komt.

http://beta.images.theglobeandmail.com/archive/01318/web_hockey-lex-_1318463cl-8.jpg


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou