Halo: Reach lekte enkele weken geleden uit, doordat hackers een versie van het spel wisten te downloaden die alleen bedoeld was voor journalisten. "Een aantal van jullie spelen Halo: Reach een klein beetje te vroeg. Dat gebeurt wel eens. Met miljoenen exemplaren die na de fabricage snel op de enorme wereldwijde markt terecht komen, is het niet heel vreemd dat een aantal dvd's 'per ongeluk' in de handen van een aantal gelukkige consumenten terechtkomen", schrijft Osborne.

Eerlijk

"De credits die je verdient tijdens tijdens deze kleinschalige voorlancering worden gereset voor de lancering. Raak niet te gehecht aan de nieuwe uitrusting die je mogelijk al hebt aangeschaft. Zie alle uitgaven of investeringen die je gemaakt hebt in de Armory als de prijs die je betaalt voor het te vroeg zaken doen. Het is niets persoonlijks; we willen gewoon zekerheid hebben dat het speelveld netjes blijft en dat je vanaf de lancering in level omhoog gaat. Dat is het eerlijkst", aldus de community manager.

Credits verdien je door dagelijkse en wekelijkse challenges, zoals het vermoorden van een bepaald aantal vijanden in een potje, te volbrengen. Met de verdiende credits kun je vervolgens onder andere nieuwe uitrusting kopen. Het gaat om "puur cosmetische" aanpassingen, vertelde Bungie eerder dit jaar tegenover Kotaku. Halo: Reach verschijnt op 14 september voor de Xbox 360.