Vroege versie Arena-module voor Star Citizen beschikbaar | Gamer.nl

Vroege versie Arena-module voor Star Citizen beschikbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De twee singleplayermodi zijn voor alle backers van Star Citizen te spelen. Hierbij gaat het om Freeflight, waarmee spelers het vliegen kunnen oefenen, en Vanduul Swarm, dat dient als een soort Horde-modus. Voor een beperkt aantal mensen is ook de multiplayer beschikbaar. De komende weken zullen stapsgewijs meer spelers toegang krijgen tot de multiplayer.

Chris Roberts, de oprichter van Cloud Imperium Games en bekend van de Wing Commander-reeks, benadrukt dat de Arena Commander zich nog in een vroeg stadium bevindt. "Ondanks dat het nog pre-alfa is en deze build de vroegste is die ik ook publiek heb uitgebracht, vind ik dat het er spectaculair uitziet en een goede basis vormt om op voort te bouwen."

Met Arena Commander krijgen crowdfunders van Star Citizen een vroeg voorproefje van de gevechten die in de game een belangrijke rol gaan spelen. Als de game is voltooid kunnen spelers de modus gebruiken om trainingsmi ies uit te voeren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou