We waren gisteren zo vriendelijk om je de laatste softwarecijfers uit Japan te tonen, maar het zou geen vrijdag zijn als we vandaag geen hardware-cijfers aan je voorschotelden. Met Wii Fit op de Japanse markt en de naderende feestdagen zijn er behoorlijk wat stijgingen waar te nemen. Deze cijfers zijn voor de week van 3 tot en met 9 december.

De Nintendo DS staat, zoals gewoonlijk, aan de top met maarliefst meer dan 168 duizend verkochte exemplaren. Vergelijk dat met vorige week, waar de draagbare console 'maar' 124,6 duizend exemplaren verkocht, en het moge duidelijk zijn: Nintendo zit er lekker bij. Ook de Wii mocht op een grote stijging rekenen. Waar de console vorige week bijna 75 duizend keer over de toonbank vloog, daar is dat deze keer 115 duizend keer gebeurd. De PSP sluit de top 3 af met bijna 91,5 duizend, toch 16 duizend meer dan vorige keer.

PlayStation 3 mocht maar genieten van een stijging van 1000 exemplaren: Sony's console verkocht 38 duizend keer. De PlayStation 2 volgt met iets minder dan 12 duizend verkochte exemplaren, een daling van bijna 2000. De Xbox 360, GameBoy Advance en GameCube sluiten het rijtje af met 8.877, 114 en 46 verkochte exemplaren.