Het is weer vrijdag en dat betekent dat we de wekelijkse Japanse hardware-cijfers met je doornemen, deze keer van de week 19 tot en met 25 november. Welke console is helemaal hot en welke is helemaal not in het land van de sushi en overdreven sexueel getinte manga?

De Nintendo DS staat, zoals gewoonlijk, weer bovenaan. Het draagbare apparaat is wel omhoog geschoten qua verkoop. Waar de DS vorige week nog 76 duizend keer verkocht werd, daar zit die nu op 116,5 duizend. Een flinke bump omhoog van 40 duizend verkochte exemplaren dus. De PSP blijft het ook lekker doen met 75 duizend verkochte exemplaren, tienduizend meer dan vorige week.

Dan komen de consoles. Na twee weken een comeback te hebben meegemaakt van Sony's PlayStation 3, staat de console nu op de vierde plaats met nog steeds een respectabel nummer van 50,5 duizend verkochte exemplaren. Dat zijn er meer dan tienduizend vergeleken met vorige week. De Nintendo Wii staat er echter weer boven, met iets meer dan 54 duizend verkochte consoles. Dat is een stijging van bijna twintigduizend consoles. De PlayStation 2 verkoopt toch nog bijna vijftienduizend exemplaren deze week.

De Xbox 360, Game Boy Advance en GameCube sluiten het wekelijkse lijstje af met respectievelijk iets meer dan zevenduizend, 82 en 44 verkochte exemplaren.