Lieten we gisteren nog de top 10 verkoop van Japanse software zien, waarin duidelijk de dominantie van Nintendo uit bleek, vandaag is het weer tijd voor de hardware-verkoop. Deze cijfers zijn van de week van 10 tot en met 16 december.

Zoals intussen niet meer dan normaal is, staat de Nintendo DS ferm aan de top van de lijst met iets meer dan 222 duizend verkochte exemplaren. Ter vergelijking, vorige week verkocht de handheld nog 168 duizend exemplaren. Een grote stijging dus, zoals wel meer consoles deze week meemaken. De feestdagen hebben ook hun uitwerking op Japan.

De PSP heeft weer eens meer verkocht dan de Wii, wat al een paar keer eerder is voorgekomen. De handheld verkocht ongeveer 184,5 duizend keer, tegenover 91,5 duizend vorige week. Dat is een nog grotere sprong in verkoop, onder andere te wijten aan een nieuwe, rood-achtige kleur die pas uitgekomen is. Vreemd is om te zien dat er nauwelijks PSP software in Japan wordt verkocht, ondanks deze hoge cijfers. Laten we het er maar op houden dat het vast te maken heeft met 'piraten' die onrechtmatig 'schatten' lopen te stelen. Hoe durven ze!

De Wii staat dus op de derde plaats, maar nog steeds met een duizelingwikkend aantal verkochte consoles: 170,5 duizend. Vorige week was dat nog 115 duizend. Ook de PlayStation 3 heeft een sprong gemaakt, al is die niet zo groot als bovengenoemde consoles: van 38 duizend vorige week naar 63,7 duizend. De PlayStation 2 verkocht ook nog 18 duizend exemplaren. Netjes Sony! Microsoft blijft het zwak doen in Japan met 8.561 verkochte exemplaren. Dat is zelfs een daling; vorige week verkocht het apparaat 8.876 keer. De GameBoy Advance en GameCube sluiten de lijst weer af met respectievelijk 140 en 32 verkochte exemplaren.