Sinds het verschijnen van de film The Fast and the Furious, is het illegale straatrace circuit immens populair geworden. Dit vindt ook zijn weerslag in games, met de release van Need for Speed: Underground en Midnight Club II een korte tijd terug. Sindsdien hebben meerdere developers een eigen game aangekondigd welke dit gewaagde en experimentele wereldje aan de tand zullen voelen.

Eén van de betere games die hierop is mee gaan liften, betreft Juiced. Deze game is inmiddels al bijna net zo lang in ontwikkeling als NFSU, maar is ook een stuk uitgebreider en realistischer. Hoewel eerder verschenen games binnen dit subgenre zich namelijk sterk richtten op pure arcade gameplay, neigt Juiced juist wat meer richting de simulatiekant.

Het spel kent dan ook meer dan vijftig verschillende gelicenseerde auto's, real-time modificatie van je racemonster met honderden verschillende onderdelen en een realistisch schade- en physicsmodel. Daarnaast zal de game online play ondersteunen met voor het eerst de mogelijkheid tot het racen in teams in crewverband waarbij er tussentijds aflossing kan plaatsvinden.

Worthplaying heeft inmiddels meer dan negentig nieuwe screenshots voor je klaar staan, om zo een goede indruk te geven wat je vooral grafisch van de game mag verwachten. Wat meteen al duidelijk wordt is dat de parcours afwisselender zijn dan die uit Midnight Club II en NFSU en ook qua detailniveau en afwerking lijkt deze game een duidelijke streep voor te hebben op voorgenoemde games.

Een releasedate is nog niet vastgesteld, maar zeker is al wel dat we de game mogen aanschouwen op de E3 en dat zowel PS2, Xbox als PC bezitters hier later dit jaar van mogen genieten.