In het Official Xbox Magazine van deze maand wordt de nieuwste racegame van Bizarre Creations in de schijnwerpers gezet. De ontwikkelaar heeft namelijk grootse plannen met Project Gotham Racing 4, het vervolg op één van de beste racegames voor de Xbox 360 tot nu toe.

Allereerst kent de game een verbeterd weersysteem, waarbij de verschillende typen weer grafisch beter uit de verf komen. Zo spat het water op als er regen op de baan gevallen is, hangen er waterwolken achter auto's als ze over de baan racen en zie je in de cockpitview de ruitenwissers heen en weer gaan.

Vervolgens is ook de sfeer rondom de races onder handen genomen. In ware TV-stijl worden de races geïntroduceerd, met cameraploegen op de baan en fans die zich staan te verdringen om een flits van hun favoriete coureurs op te vangen. Ook dragen de fans merchandise met jouw logo erop en reageren ze langs de lijn meer op je prestaties in de game.

Het wagenpark in Project Gotham Racing 4 is groter en breder geworden, met auto's variërende van een Vintage’63 Corvette Sting Ray en de ’54 Maserati 250F tot de ultramoderne Ferrari 599 GTB Fiorano. Met de wagens kun je vervolgens op 200 circuits gaan racen, die gebaseerd zijn op 10 verschillende locaties.

Tot slot nog wat meer over de cockpitview in de game. Bizarre Creations verbetert de cockpit op twee manieren. Ten eerste zie je de rijder in de auto meer bewegingen maken, bijvoorbeeld het sneller draaien van het stuur als hij een scherpe bocht instuurt. Vervolgens zijn ook de animaties in de auto vermenigvuldigd, met een vuistje dat de lucht in gaat als een race gewonnen is. Ook nieuw zijn de vervaagde beelden die je te zien krijgt als je ergens tegenaan gebotst bent: je bestuurder is zichtbaar even van de wereld door de klap.

Over het algemeen is het Official Xbox Magazine helemaal gek van de game en noemt men ook het Xbox Live-systeem nog inventief, waarbij Bizarre op een soort van Halo 2-achtige manier aan matchmaking gaat doen.