Omdat Pascal de winnaar was van onze succesvolle Gamer Got Talent-wedstrijd, hebben we hem niet alleen beloond met een paar toffe games: hij wil ook wat terugdoen! Daarom vragen we aan jullie welk gamenummer jullie het liefst door Pascal willen laten spelen. Misschien wil je wel eens horen wat hij met de soundtrack van Zelda kan, of lijkt het je wat om de klanken van Metal Gear Solid uit de keyboard van Pascal te horen komen.

 

Geef in de reacties hieronder aan welk gamenummer Pascal moet spelen en plak er voor het gemak even een YouTube-link bij.

Geef de verzoeknummers van andere Gamer.nl-bezoekers ook plusjes. Het nummer met de meeste plusjes in de reacties, gaat Pascal proberen te spelen!

En dan nog een persoonlijk bericht van winnaar Pascal:
"Ik ben eigenlijk heel mijn leven erg geïnteresseerd geweest in gamemuziek. Ik kan mij zelfs nog vele deuntjes herinneren van games op de Amiga 500, DOS en NES. Ook stond ik een keer in een winkel te luisteren hoe de main theme van Donkey Kong Country 2 zich keer op keer herhaalde en ging ik vervolgens naar huis om dat op de piano na te spelen, zonder dat ik de game DKC2 ooit had gespeeld. Ook huurde ik weleens games voor enkele dagen en zette deze dan op om achter de piano de muziek te oefenen. Ook de populaire soundtrack van Castlevania: Symphony of the Night hoorde ik per toeval eens op een radiostation op het internet dat gamesoundtracks speelde, waardoor ik deze soundtrack dus ook op piano ging spelen zonder ooit de game gespeeld te hebben.

Ik vind het geweldig dat gamemuziek ontzettend divers kan zijn. En games hebben natuurlijk een ongelovelijke snelle technologische evolutie meegemaakt en zo is dus ook de kwaliteit van de muziek niet achtergebleven, zoals de arcadedeuntjes met één of twee bliepjes tegelijk zoals vroeger. Game muziek kan ontzettend complex of juist heel erg simpel zijn, maar vaak is de muziek voor een game zo effectief, dat wij jaren later nog steeds dezelfde nostalgische gevoelens, herinneringen en emoties krijgen die we hadden bij een game. Wat ik vaak een beetje mis bij game reviews is het noemen van de muziek in de game. Vaak hebben we het over de graphics en gameplay, maar de muziek is mede net zo belangrijk, vooral op het lange termijn. De nostalgie.

Ik ben heel erg benieuwd met welke muziek de lezers van Gamer.nl zullen komen!"