Vr-technologie simuleert water, wind en spinnen op mond en lippen

Vr-technologie simuleert water, wind en spinnen op mond en lippen

Er wordt gewerkt aan vr-technologie waarmee het lijkt alsof iets de mond en lippen van de speler aanraakt, bijvoorbeeld water, wind of spinnen.

De haptic feedback wordt ontwikkeld op Carnegie Mellon University. De Future Interfaces Group van de universiteit heeft een prototype gemaakt van een machine, gekoppeld aan een Meta Quest 2, die deze haptische feedback levert met ultrasonische golven. Deze golven komen op de lippen, tanden en tong van de gebruiker, waarmee realistische ervaringen kunnen worden gecreëerd.

Men heeft diverse demo's gemaakt waarin voorbeelden van toepassingen van deze technologie worden getoond. Zo wandelen spelers door een virtueel bos waar ze door spinnenwebben lopen en het gevoel hebben dat hun mond aangeraakt wordt door spinnen. Ook ervaren spelers een giftig goedje dat door een spin wordt gespuugd op hun mond.

Verder werd het roken van een sigaret gesimuleerd, alsmede het drinken uit een waterfontein en het rijden op een motor, waarbij de wind tegen de lippen van de gebruiker waait. In onderstaande video is de technologie in actie te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zie dit wel als een toepassing bij uhm bepaalde films. Als ze nu ook eens sensoren op vingers zouden doen zodat je feedback krijgt wanneer je iets aanraakt of vastpakts, zou nog beter zijn. Kan je er meteen een controller van maken.

0
test

@-JK- de P industrie maakt sowieso vaak gebruik technologie die in kinderschoenen staat. Dat helpt de ontwikkeling voor de mensen die het in minder hete omstandigheden willen toepassen :-D

0
test

@Aerofox81 Je mag gewoon porno zeggen hoor. We wonen niet in Amerika ;)

0
test

@-JK- Voor handen zijn ook al speciale handschoenen, maar die zijn behoorlijk prijzig en eigenlijk vooral gericht op industrie/design.

0
test

3D en VR als ik dat lees dan denk ik van mooi! maar vaak ebt het ook weer heel snel weg. Terwijl Nintendo het dak er nog steeds afblaast kwa verkopen met simpele ("gimmick") motion controllers bijvoorbeeld in Nintendo Switch Sports, anno 2022 schopt Nintendo nog steeds kont kwa verkopen en plezier ik vind dat verbazend.

0

Aanbevolen voor jou