Vr-headset van Oculus-oprichter is fataal voor spelers

Vr-headset van Oculus-oprichter is fataal voor spelers

De oprichter van Oculus VR, Palmer Luckey, heeft een vr-headset ontwikkeld die de gebruiker fataal wordt indien hij of zij in een game sterft. Dat heeft Palmer gedaan om de anime Sword Art Online te eren.

Dat maakt Luckey bekend in zijn persoonlijke blog, waarin hij benadrukt dat de headset niet op de markt komt. De vr-headset lijkt op een Meta Quest Pro waar drie staven zijn ingebouwd, gericht op het voorhoofd van de gebruiker. Volgens Luckey zijn dat explosieven die, als de sensoren een specifieke kleur rood opmerken van een game-over-scherm, afgaan en het hoofd van de gebruiker opblazen.

Op dit moment blijft dit volgens de Oculus-oprichter alleen een stuk ‘kantoorkunst’ om mensen aan het denken te zetten als het gaat om gamedesign. “Het is het eerste vr-apparaat dat de gebruiker kan doden. Het is niet de laatste.”

Het experiment is een hommage aan de anime Sword Art Online, waarin op 6 november 2022, duizenden gamers in een vr-rpg vast komen te zitten. Ze kunnen enkel ontsnappen door de game uit te spelen. Als ze al hun HP verliezen in de game, dan doodt de headset - genaamd NerveGear - de gebruiker. Als mensen buiten de game de NerveGear af doen, gebeurt hetzelfde.

Luckey vertelt in zijn blog dat de anime belangrijk was voor zijn bedrijf toen het net begon. Zo ging de vierde aflevering van de anime in première toen de kickstarter van de Oculus Rift DK1 begon. “De populariteit van SAO bracht veel enthousiasme uit Japan voor Oculus, wat snel onze op een na grootste markt werd.” Ook hing een kunstwerk van het hoofdpersonage Kirito aan de muur van het Oculus-kantoor en kon Luckey de Oculus DK2 laten zien aan Sword Art Online-auteur Reki Kawahara.

Luckey laat weten dat zijn dodelijke vr-headset nog wat testrondes nodig heeft om bijvoorbeeld te voorkomen dat de gebruiker eerder doodgaat dan de bedoeling is. Dat is ook de reden dat hij de headset zelf nog niet heeft geprobeerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat absurd. Je weet dat er een of andere gek gaat zijn die dit ding gaat uitproberen.

0
test

@WvA Ik vind het inderdaad nogal een lugubere gedachte.

0

Ok deze gast is wel volledig de weg kwijt.

0

Aanbevolen voor jou