Vr-handschoen met haptische feedback in de maak | Gamer.nl

Vr-handschoen met haptische feedback in de maak | Gamer.nl

Het bedrijf VRGluv werkt aan een handschoen voor virtual reality die haptische feedback geeft.

De handschoen moet bij het aanraken van virtuele objecten bepaalde druk geven tegen de hand van de speler, waardoor het gevoel ontstaat dat spelers een object echt aanraken.


"De huidige headsets brengen erg realistische virtuele werelden tot leven en er is op dit moment geen besturing ysteem die perfect bij deze beelden past. Daarom is VRgluv geboren", aldus het team.

De handschoen heeft complete hand tracking, waaronder de vingers. Ook kunnen de polsbewegingen worden bijgehouden. Volgens de ontwikkelaars werkt dit heel precies, waardoor altijd de locatie en houding van de hand in de handschoen bijgehouden wordt.

De haptische feedback moet er voor zorgen dat de vorm van een object in de hand voelbaar is. Daarbij moet ook het verschil tu en een hard of zacht object gevoeld kunnen worden.

De handschoen van VRgluv moet ergens deze maand al uitkomen en werken met meerdere virtualrealitybrillen, waaronder de HTC Vive en Oculus Rift. Er is echter nog geen prijs gegeven. Mensen kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou