Vr-games voor Xbox One al in ontwikkeling volgens geruchten | Gamer.nl

Vr-games voor Xbox One al in ontwikkeling volgens geruchten | Gamer.nl

Virtual reality-games voor Xbox One zijn mogelijk al in ontwikkeling bij meerdere ontwikkelaars. Dat blijkt uit berichtgeving van de officiële website van E3 en geruchten geplaatst door Ars Technica. Officieel heeft Microsoft nog niets bevestigd over het gebruik van vr-headsets op hun gameconsole.

De officiële website van E3 heeft de Xbox One toegevoegd aan de virtual reality-categorie. Vier ontwikkelaars staan hier al geregistreerd. De grootste hiervan is de Britse studio Rebellion, bekend van de Sniper Elite-serie. Hiernaast staan drie kleinere ontwikkelaars genoemd: Maximum Games, Readily Information Company en 3DRudder. Deze laatste studio werkt aan een vr-controller die met voeten in plaats van handen wordt bestuurd.

Een ander gerucht komt van Ars Technica. Volgens bronnen van de website werkt tenminste één "grote ontwikkelaar" aan een nieuwe virtual reality-game voor Xbox One. De titel moet verschijnen in 2017, met een onthulling gepland voor de aankomende E3.

De informatie werd gedeeld door een ontwikkelaar die bezig is met de planning voor de E3. Dit is tevens bevestigd door een PR-medewerker van de ontwikkelaar. Alhoewel een naam van de studio niet kan worden genoemd, meldt Ars Technica dat het gaat om een bekende Europese ontwikkelaar die een nieuwe vr-game in een bestaande franchise maakt. De onaangekondigde game moet ook uitkomen voor PlayStation 4 en pc.

Vorige week verschenen geruchten dat Microsoft werkt aan twee nieuwe Xbox-consoles. De één moet een kleinere versie van de bestaande Xbox One worden met ondersteuning voor 4K-video. De andere Xbox-console wordt intern Scorpio of Xbox One-Two genoemd en moet flink krachtiger zijn dan de huidige Xbox One. Dit zou het mogelijk moeten maken om virtual reality-games af te spelen. Naast deze twee nieuwe Xbox-consoles werkt Microsoft mogelijk ook aan twee streaming-apparaten.

Meer informatie over virtual reality voor Xbox One en eventuele nieuwe consoles wordt verwacht tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. Deze vindt plaats op maandag 13 juni om 18:30 uur Nederlandse tijd.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou