Vr-bril van Apple komt volgens geruchten in herfst van dit jaar uit

Vr-bril van Apple komt volgens geruchten in herfst van dit jaar uit

De vr/ar-bril van Apple komt volgens nieuwe geruchten in de herfst van dit jaar uit.

Dat claimt het over het algemeen betrouwbare Bloomberg. Er gaan al geruime tijd geruchten over de vr/ar-headset, die 'Reality Pro' zou gaan heten. Vorig jaar werden er nog handelsmerken voor Reality Pro en Reality One gevonden. De headset zou volgens geruchten tussen de 2000 en 3000 dollar gaan kosten vanwege de M2-chip en meer dan tien camera's in het apparaat.

Bloomberg claimt dat de headset al zo'n zeven jaar in ontwikkeling is en oorspronkelijk in 2019 uit had moeten komen. De onthulling van de headset zou ergens deze lente moeten plaatsvinden, nog voor diens jaarlijkse Worldwide Developers Conference in juni.

"Apple haalt op dit moment nog allerlei bugs uit het apparaat, waaronder de hardware, software en services, en is ook nog bezig met de manier waarop het gemarket en verkocht gaat worden. Het bedrijf ziet het apparaat als diens populaire nieuwe product voor dit jaar."

Eerder gaf Bloomberg al aan dat de vr-headset Apple's versie van de metaverse bevat. Wat de 3D-wereld die gebruikers kunnen verkennen precies inhoudt is nog niet duidelijk. Vooralsnog is echter nog niets van wat hierboven staat bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jeetje wat een prijs, zeg! Vraag mij af welke doelgroep Apple voor ogen heeft. Gamers, studenten, of rode broek en bootschoenen dragende figuren uit 't gooi e.o? Met de PS VR2 aan de horizon en de populariteit van de VR brillen in het lagere segment zou Apple hier de plank wel eens behoorlijk mis kunnen slaan. Echter, is en blijft het Apple en weet je maar nooit..

0

@BertjeBadlip Zakelijke markt vermoed ik, net zoals de Hololens. Het zal ook niet alleen maar een VR headset worden maar een combinatie blijkbaar van VR en AR, whatever dat ook precies mag gaan betekenen. Apple heeft het voordeel dat er altijd een groep zal zijn die in de rij zal gaan liggen om dat dinge te bemachtigen voor maakt niet uit welk bedrag.

0
test

@BertjeBadlip Volgens de geruchten is het bedoeld voor de zakelijke markt en is het vooral voor mixed en augmented reality.

0

@JMG Aha dat kan de prijs inderdaad verklaren inderdaad. :)

0

@BertjeBadlip Ik denk dat de psvr2 geen echte concurrent is. Je hoeft deze bril niet aan een console of pc hoeft te koppelen. Voor augmented reality is dat niet te doen. Je playstation meenemen om info te zien als je door een stad loopt lijkt me wel heel onpraktisch en onmogelijk. De echte concurrent zal toch vooral de meta quest pro zijn die nu al leverbaar is en ook standalone augmented reality kan. En daarnaast overigens ook vr en ar kan.

0
test

Apple en alles is te laat. Meta niet en zal de Iphone onder de VR brillen blijven.

0
test

@Ulysses We zullen zien.

0
test

@Ulysses En de iPhone is volgens mij vaak best verkochte smartphone per jaar. Ja Samsung verkoopt meer maar wel met tig modellen. Dat tegenover jaarlijks maar 4 ( en voorheen maar 3, 2 en zelfs 1 iPhone model). De iPhone doet het procentueel gezien echt heel goed als je enkel kijkt naar de hoeveelheid modellen. Dus zo veel te laat zijn denk ik niet hoor. Daarbij geloof ik dat deze bril ook niet op de game markt mikt maar zakelijke markt. Stel je kunt dit gebruiken om op een vakantie beurs de mensen alvast een echt kijkje te laten nemen in de omgeving wat je probeert te promoten. Dan is 3000 euro niet echt een hoge prijs. En een unieke kans om je locatie te marketen en de mensen al eens te laten ervaren. Niet elke vr is bedoelt voor gamen. Virtual reality staat niet voor gamen. Het staan voor een alternatieve realiteit, kan ook net zo goed een concert ervaring van Andre Rieu zijn dus. Ik ben geen groot Apple fan, heb wel een iPhone tho. Maar ik kan wel zeggen dat ik vind dat dat merk het echt heel sterk doet als je kijkt naar hoe weinig ze uitbrengen.

0

@watashi wa maurice desu. Dergelijke VR concerten zijn ook echt al gegeven. Al heb ik daar nooit aan mee gedaan. Ik gebruik het toch vooral voor games in de ruimste zin van het woord (zoals flight simulator in VR waarbij het discutabel is of dit echt een game is, eigenlijk meer een simulatie). Bij dat soort dingen is VR op zijn best.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Ulysses Grappig dat hetzelfde werd beweerd toen Apple aankondigde te werken aan een telefoon. Toen waren ze ook te laat en moesten ze bij hun core-business blijven. De rest is geschiedenis.

0
test

@wootism das wel waar maar meta is een grote jongen

0

Aanbevolen voor jou