Nieuws
Horizon Zero Dawn

VPRO Tegenlicht maakt documentaire over Horizon Zero Dawn

Documentairemakers waren aanwezig bij de laatste fase van ontwikkeling

Geschreven door Jacco Peek op
Nederlandse documentairemakers van de VPRO maken een nieuwe aflevering over Horizon Zero Dawn. De documentaire zal de Nederlandse game-industrie uitlichten en verschillende medewerkers van Guerrilla Games aan het woord laten.

Tegenlicht was bij de studio aanwezig tijdens de laatste fase van het ontwikkelen en de release van de game. Ook is te zien hoe hoofdpersonage Aloy tot stand komt aan de hand van motion captures en het gezicht van actrice Hannah Hoekstra.

In de documentaire komen verschillende medewerkers van Guerrilla aan het woord, zoals managing director Hermen Hulst, producer Angie Smets, art director Jan-Bart van Beek en director Mathijs de Jonge.

Op zondag 16 april om 21:05 is VPRO Tegenlicht: All in the game te zien op NPO 2.

Horizon Zero Dawn is in de eerste twee weken 2,6 miljoen keer verkocht. Op dit moment wordt er gewerkt voor een verhaaluitbreiding voor de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Volledige specificaties Project Scorpio bekendgemaakt Ontwikkelaar Persona 5 legt uit waarom er geen optie voor vrouwelijke hoofdpersoon is
1

Reacties op: VPRO Tegenlicht maakt documentaire over Horizon Zero Dawn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Maux

    • 17 april 2017 02:35
    De korte stukjes dat het daadwerkelijk over HZD ging waren best ok, maar zo gauw het de diepte in probeerde te gaan, faalde de docu jammerlijk en kwam het niet verder dan allang uitgekauwde oppervlakkige cliché's. Een gemiste kans.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.