Nieuws

Voorwaardelijke celstraf voor Rus die Pokémon Go in kerk speelde

Vlogger komt er met de schrik van af

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Een Russische vlogger die Pokémon Go in een kerk speelde is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van drieënhalf jaar in een werkkamp.

Dat meldt de Russische nieuwssite Meduza donderdag. Een voorwaardelijke straf houdt in dat deze wel wordt uitgesproken maar niet wordt doorgevoerd.

De 22-jarige Ruslan Sokolovsky werd in 2016 aangeklaagd door het Russische Openbaar Ministerie. Sokolovsky had een video online gezet waarin hij Pokémon Go speelt in een Russisch orthodoxe kerk in Jekaterinenburg, en een personage uit het spel vergelijkt met Jezus Christus.

"Sokolovsky wordt niet veroordeeld voor het spelen in de kerk", zegt rechter Ekaterina Shoponyak in haar oordeel. De blogger krijgt zijn voorwaardelijke straf opgelegd voor het aanzetten tot religieuze haat en het kwetsen van gelovigen. Die wet werd eerder gebruikt om leden van de band Pussy Riot te vervolgen, nadat zij in een kathedraal hadden geprotesteerd tegen president Vladimir Poetin.

Sokolovsky heeft zijn schuld niet bekend. In een eerdere zitting reageerde de blogger geschrokken op de gang van zaken. "Ik heb in de gevangenis gezeten, drie maanden lang, en het is de poort naar de hel. Ik zie mezelf niet als extremist. Misschien ben ik een idioot, maar geen extremist", zei Sokolovsky toen. Hieronder is nogmaals de vlog te zien waar het om gaat.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Total War: Warhammer 2-trailer toont in-game engine Live om 20:00: Stellaris
3

Reacties op: Voorwaardelijke celstraf voor Rus die Pokémon Go in kerk speelde

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 12 mei 2017 10:10
  Hebt deze jongen zeker mazzel als je een paar jaar in een werkkamp moet zitten ben je niet blij

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 12 mei 2017 13:31
  haha, tja, hij ging dus de kerk in NADAT hij wist dat het niet mocht.. dan moet je ook niet zo dom zijn. Dat het belachelijk is is een ander verhaal, wel vreemd dat de makers dan niet direct ook alle kerken uit de game hebben gehaald, dus in principe zou je de makers ook de schuld kunnen geven, zij moeten zich immers ook gewoon aan de wetten houden die voor het betreffende land gelden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 12 mei 2017 22:55
  In een erk gamen is not done, maar Come the fuck on 3,5 jaar voor dit? Nou ja ik hou het op het is in Rusland, meest achterlijke land ooit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.