Ieder jaar maak je kans om Nederlands beste gamer te worden. Nou ja, je kunt het in ieder geval proberen in de World Cyber Games. Dit wereldwijde gamestoernooi, dat wel vergeleken kan worden met de Olympische Spelen voor gamers, wordt na Seoul, San Fransisco en Singapore dit jaar gehouden in het Italiaanse Monza. Uiteraard worden er eerst in de deelnemende landen voorrondes gehouden dus zo ook in Nederland.

De Nederlandse organisatie van de WCG stuurt vijf spelers naar Italië die Oranje zullen vertegenwoordigen bij:

Need for Speed: Most Wanted (PC)FIFA 06 (PC)Warcraft III: Frozen Throne (PC)Dead or Alive 4 (Xbox 360)Project Gotham 3 (Xbox 360)Counter Strike (PC)

Alle vijf de voorrondes worden gehouden in de filialen van The Game Syndicate te Rotterdam en Den Haag, de officiële gamecenters van de WCG. De voorrondes van Counter Strike worden dit weekend gehouden in TGS Den Haag.

De overige data zijn als volgt:

FIFA 06 (PC)

Zaterdag 10 juni 2006

TGS Den Haag

Need for Speed: Most Wanted (PC)

Zaterdag 17 juni 2006

TGS Rotterdam

Dead or Alive 4 (Xbox 360)

Zondag 18 juni 2006

TGS Rotterdam

Project Gotham 3 (Xbox 360)

Zondag 18 juni 2006

TGS Rotterdam

Warcraft III: Frozen Throne (PC)

Zondag 25 juni

TGS Rotterdam

Bij de voorrondes win je nog geen ticket voor Monza. Deze worden vergeven tijdens de Nationale Finale voor een zaal vol publiek, media en VIP’s. Tijdens de voorrondes kwalificeren zich per spel vier spelers voor deze finale. De nationale finale wordt op donderdag 31 augustus gehouden in de Rotterdamse club Off Corso, voor een volle bak. In deze finale maken de vier finalisten uit wie het felbegeerde gouden ticket voor de World Cyber Games in Monza krijgt.

Meedoen? Hier vind je meer info.