De voorrondes van de Europesche versie van het CPL toernooi, dat gehouden wordt in Kopenhagen, worden voor de Nederlanders georganiseerd door Netgamez. De spellen waar je prijzen mee kunt verdienen zijn Counter-Strike en Quake 3 Arena. De totale prijzenpot bedraagt 35.000 dollar, wat ongeveer 80.000 gulden is als ik me niet vergis. Voor meer info, surf naar netgamez!Cyberathlete Professional League

In navolging van de Amerikaanse Cyberathlete Professional League, kortweg CPL, wordt van 26 tot en met 29 oktober in Kopenhagen, Denemarken de CPL Scandinavian Open gehouden, waar vele honderden deelnemers uit heel Europa tegen elkaar zullen gaan spelen in de spellen Quake 3 Arena en Counterstrike voor een totale prijzenpot van niet minder dan $35.000.

Dutch CPL Qualification Tourney

In samenwerking met Netgamingcafe The Cybe organiseert de Stichting Netgamez Nederland kwalificatietoernooien voor de CPL Scandinavian Open, waar de beste spelers van Nederland tegen elkaar zullen spelen om te laten zien wie de allerbesten zijn.

Op zondag 17 september wordt een kwalificatie toernooi gehouden voor Quake 3 Arena 1on1. De beste 3 van dit toernooi krijgen een Auto-Berth voor het CPL toernooi, waarbij ze rechtstreeks in het bracket systeem terecht komen zonder zich daarvoor te hoeven kwalificeren.

Bij deze Auto-Berth hoort ook nog de busreis naar en de toegang tot het evenement. Bedankt The Ghost voor de tip!