Voormalige Xbox-baas reageert op ontwerp PlayStation 5 DualSense

Voormalige Xbox-baas reageert op ontwerp PlayStation 5 DualSense

Albert Panello, voorheen de persoon die de marketing- en productieplanning van Xbox, Xbox 360 en Xbox One leidde, heeft gereageerd op het design van Sony’s PlayStation 5 DualSense-controller.

De voormalige Xbox-baas Albert Panello is zeer te spreken over het futuristische design van de DualSense, de controller van de nog te onthullen PlayStation 5. Hij is zeer te spreken over het futuristische design, hoewel hij nog wel kritische noten heeft over een aantal zaken, zo liet hij weten op Twitter.

Panello, die ruim 18 jaar voor Microsoft heeft gewerkt en alle Xbox-launches heeft bijgestaan, is behoorlijk postief over de nieuwe controller. Hij prijst de look die hij vergelijkt met harnassen in Portal en Mass Effect. Hij denkt echter wel dat het design en het gebruikte materiaal zorgen voor een dure controller.

Daarnaast vind hij de nieuwe lay-out van de knoppen goed gevonden. Hij is van mening dat de controller er comfortabel uitziet. Toch stelt hij ook dat mensen met grote handen misschien enige last krijgen van de lijnen op de grip van de controller en dat het bij langere speelsessies irritatie gaat opleveren op de thenar van je hand (de bal onder je duim).

Panello is overigens een expert op het gebied van controllers aangezien hij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar controllerdesigns voor de ontwikkeling van de Xbox. Hij was mede verantwoordelijk voor het feit dat ze nog steeds gebruikmaken van AA-batterijen in plaats van oplaadbare batterijen omdat ze gamers meer keuzevrijheid geven.

Ook heeft hij nog wat vraagtekens met betrekking tot de ingebouwde microfoon en of de controller onder andere wel fijn werkt in combinatie met virtual reality, maar in alle eerlijkheid blijft dat sowieso gissen tot de PlayStation 5 in de winkels ligt. Hij is sowieso wel enorm te spreken over de Google Stadia-controller.

De PlayStation 5-controller werd vorige week onverwachts onthuld door Sony. Lees hier een analyse over de nieuwe controller voor de PS5.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik vind de controller er wel prima uit zien. Of ie beter zal zijn dan de DS4 moet nog blijken want die was nagenoeg perfect voor mij. Maar ik ben sowieso blij dat de sticks nog steeds op dezelfde plek zitten. Ik vind dat veel fijner dan hoe xbox en nintendo dat doen. Ik heb namelijk 2 gelijk gevormde handen en dus is t logisch dat de sticks op dezelfde plek zitten voor links en rechts. Ik vraag mij wel af hoe vuil afstotend dat witte materiaal zal zijn. Wit plastic word veel sneller vuil en gaat verkleuren, zoals menig console uit t verleden wel heeft bewezen. (Voor de zeikerds onder ons, dit is allemaal mijn persoonlijke mening, als jij een andere controller fijner vind, prima)

0
test

@darkmanwls Ja maar bij het gamen houd ik juist de rechterduim op de actie knoppen en niet op de stick. Tenzij je de duim daar niet houdt maar op de rechterstick, dan is je punt duidelijk.

0

@darkmanwls Ja zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Door een geboren afwijking is mijn rechterhand een stuk groter dan mijn linkerhand,dus voor mij is de Xbox controller ideaal omdat mijn handen dan niet dichtbij elkaar zitten. Mijn rechterhand zou mijn linkerhand wegduwen op een Playstation controller.

0

Aanbevolen voor jou