Voormalige vice-president Nintendo nu naar 38 Studios | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kaigler volgde Perrin Kaplan in 2008 op en heeft daarna bijna twee jaar bij Nintendo Amerika dienst gedaan als vice-president. De reden voor haar vertrek bij Nintendo was dat de lange reistijd teveel stre met zich meebracht en het invloed had op haar privéleven. "Het is een geweldig avontuur geweest, maar de tijd is gekomen dat ik een keuze moet maken tu en mijn werk en mijn familie," zei Kaigler eind 2009, "en dan kies ik voor mijn familie."

38 Studios

38 Studios is gevestigd in Maynard, Ma achusetts in de Verenigde Staten, dichter bij Kaigler's huis in Nieuw-Engeland dan Nintendo's kantoren in San Fransisco, New York en Seattle. 38 Studios werd in 2006 opgericht door Curt Schilling, die zich daarvoor bezig hield met het spelen bij honkbalclub Red Sox. Hoewel er op dit moment nog weinig bekend is over de eerste twee games van de studio, zijn de titels al wel vrijgegeven. Zo is de MMO Copernicus aangekondigd en heeft het bedrijf een RPG genaamd Project Mercury in ontwikkeling.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou