Voormalige schrijver Call of Duty wil soldaten op Amerikaanse scholen | Gamer.nl

Voormalige schrijver Call of Duty wil soldaten op Amerikaanse scholen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dave Anthony meldt dat "het gevaar, de invasie, van binnenuit komt". Dat claimde hij afgelopen woensdag in een forum die door de Atlantic Council werd gehouden, een denktank in Washington waar Anthony na zijn werk aan de Call of Duty-serie is gaan werken.

Volgens Anthony kunnen de soldaten als agenten in commerciële vluhten te werk gaan. "Het zijn soldaten in normale kleding, wiens verantwoordelijk het is om scholen te beschermen." Anthony denkt dat het Amerikaanse volk dit niet op prijs zou stellen. "Maar dit zijn oplosbare problemen. [...] We marketen het, we marketen het zoveel we kunnen, en of mensen het nou willen of niet, we doen er alles aan om mensen te hersenspoelen zodat ze het een goed idee vinden voordat het gebeurt."

Anthony werd vorige maand aangenomen bij de Atlantic Council. Volgens de denktank wordt er binnen de overheid niet creatief nagedacht over de verschillende bedreigingen die zich in de 21e eeuw kunnen voordoen, en Anthony zou daar bij kunnen helpen. Pentagon-werknemer Steven Grundman ontdekte dat zijn zoon Call of Duty: Black Ops 2 speelde, waarin een Koude Oorlog tu en China en de Verenigde Staten wordt uitgevochten. "Het perspectief van artiesten is boeiend en geeft inzicht", aldus Grundman.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou