Voormalige Rare-werknemers onthullen Yooka-Laylee | Gamer.nl

Voormalige Rare-werknemers onthullen Yooka-Laylee | Gamer.nl

Yooka-Laylee, voorheen Project Ukulele, krijgt een Kickstarter-campagne. Ook de hoofdpersonages zijn onthuld: kameleon Yooka en vleermuis Laylee. Dat heeft ontwikkelaar Playtonic Games onthuld.

Playtonic lanceert de Kickstarter-campagne vandaag om 18:00 Nederlandse tijd. Alle donateurs kunnen Yooka-Laylee voor omgerekend 13 euro kopen wanneer het af is. Ook heeft Playtonic plannen voor lo e soundtracks, art books en een speciale 64-bit-versie van het spel. De 3D-platformer moet verschijnen op pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en Wii U.

De personages Yooka en Laylee zijn ontworpen door Steve Mayles, die ook verantwoordelijk was voor de iconische Banjo en Kazooie. Playtonic heeft Yooka en Laylee hun eigen vaardigheden gegeven: de kameleon kan ravijnen overbruggen door aan zijn tong te slingeren, de vleermuis kan Yooka voor korte tijd oppakken en een sonar-straal afvuren.

In maart liet Playtonic al enkele screenshots van de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie zien. Hoewel het spel al in ontwikkeling is, liet Playtonic toen weten dat Yooka-Laylee mede gefinancierd zou worden door een Kickstarter-campagne.

Playtonic Games bestaat voor een groot deel uit oud-Rare-werknemers. Deze studio staat bekend om zijn 3D-platformers voor de Nintendo 64, waaronder Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou