Nieuws

Voormalige ontwikkelaar Dead Island 2 vraagt faillissement aan

Alleen team dat verantwoordelijk was voor Dead Island 2

Geschreven door Michel Musters op
Het team binnen Yager dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Dead Island 2 heeft faillissement aangevraagd. Dat laat managing director Timo Ullmann weten.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Yager, dat eerder al Spec Ops: The Line ontwikkelde, niet meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Dead Island 2. Yager en uitgever Deep Silver besloten samen dat de artistieke visies voor de game te ver uit elkaar lagen.

Als direct resultaat daarvan heeft het team nu faillissement aangevraagd. Ullmann laat weten dat het niet om de hele Yager-studio gaat, alleen het team dat voorheen aan Dead Island 2 werkte. Door het faillissement aan te vragen moeten alle werknemers binnen de studio als het goed is beschermd blijven en krijgt Yager de kans een reorganisatie door te voeren.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontmoet Rico uit Just Cause 3 Windows 10 buyers guide
2

Reacties op: Voormalige ontwikkelaar Dead Island 2 vraagt faillissement aan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  D4rKy28

  • 29 juli 2015 15:53
  Lekker voor ze, dat krijg je als je niet het orginele developer team eraan laat werken [techland]

  Hopelijk maakt techland het nu weer kompleet opnieuw, net zoals dead Island 1, nog steeds 1 van de beste zombie fps shooters ever na mijn mening, gevolgt na het zombie mirrors edge dying light.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  markje94

  • 29 juli 2015 20:37
  Dat vindt ik toch wel een rare opmerking, Techland zal geen interesse gehad hebben in het maken van een nieuwe dead island. Daarnaast zag Dead Island 2 er best aardig(net als het origineel) uit.

  Deze mensen moeten ook gewoon hun geld verdienen en dan heb ik liever dat een groep getalenteerde ontwikkelaars games maakt dan dat ze hun geld alternnatief moeten gaan verdienen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.