Voormalige Naughty Dog-werknemer claimt seksuele intimidatie | Gamer.nl

Voormalige Naughty Dog-werknemer claimt seksuele intimidatie | Gamer.nl

Voormalige Naughty Dog-werknemer David Ballard claimt het slachtoffer te zijn geweest van seksuele intimidatie terwijl hij bij de studio werkte.

Volgens Ballard vond de intimidatie binnen de studio achter franchises als The Last of Us en Uncharted plaats tegen het einde van 2015. Begin 2016 zou Ballard in elkaar zijn gestort, waarna hij de situatie aan PlayStation zou hebben uitgelegd. Hij werd de volgende dag ontslagen, al werd hem wel een bedrag van 20.000 dollar aangeboden om stil te vertrekken, wat hij af zou hebben geslagen.


"Toen interviewers vroegen waarom ik was vertrokken bij Naughty Dog, gaf ik de druk van het werk de schuld en schaamde ik mij voor de seksuele intimidatie. Ik praat er nu over omdat ik zie hoe sterk anderen zijn in de film- en televisie-industrie. Dit is het meest moeilijke dat ik ooit heb gedaan. Ik laat het niet toe dat iemand mijn pa ie of liefde voor de game-industrie vernietigt."

Naughty Dog laat weten op de hoogte te zijn van de claims van Ballard. "We hebben geen bewijs gevonden van het feit dat hij op een of andere manier bij Naughty Dog of Sony is geïntimideerd. Intimidatie en ontoepa elijk gedrag hebben geen plaats bij Naughty Dog of Sony Interactive Entertainment. We nemen alle claims hierover erg serieus. We hechten veel waarde aan iedereen die bij ons werkt. Het is enorm belangrijk voor ons dat we een veilige, productieve werkomgeving blijven aanbieden waarin we onze pa ie om games te maken kwijt kunnen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou