Voormalige Criterion-werknemers richten nieuwe studio Fuse Games op

Voormalige Criterion-werknemers richten nieuwe studio Fuse Games op

Voormalige werknemers van Criterion Games hebben een nieuwe studio genaamd Fuse Games opgericht.

Criterion is vooral bekend van de Burnout-games en ontwikkelt tegenwoordig Need for Speed-spellen. Vijf werknemers die eind vorig jaar vertrokken zijn, waaronder general manager Matt Webster, executive producer Pete Lake en hoofd van studio-ontwikkeling Alan McDairmant - hebben nu Fuse Games opgericht. Samen hebben ze ervaring bij het ontwikkelen van games als Star Wars: Battlefront, Fifa, Need for Speed en Battlefield.

De Britse studio zou volgens de oprichters al werken aan "een gloednieuwe, premium AAA-game" voor pc en console. Als kernwoorden worden onder andere "blockbusterspektakel", en "innovatie op het gebied van sociale gameplay, zelfexpressie en creativiteit" genoemd.

Webster: "Fuse's oprichters en ik houden van games en we houder ervan om ze te maken, en we kunnen niet wachten om te kijken naar onze volgende stappen in deze prachtige industrie. Je hebt een geweldig team nodig om geweldige games te ontwikkelen, dus bij Fuse willen we de volgende generatie game-ontwikkelaars inspireren." De officiële website kan hier bezocht worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou