Voormalige Blizzard-ontwikkelaars lanceren Kickstarter-project | Gamer.nl

Voormalige Blizzard-ontwikkelaars lanceren Kickstarter-project | Gamer.nl

Meerdere voormalige medewerkers van Blizzard hebben een Kickstarter-pagina gelanceerd voor Broken, een actiegame met horrorelementen.

De Blizzard-veteranen hebben Kollide Entertainment opgericht om Broken te ontwikkelen. Op de Kickstarter-pagina is te lezen dat Broken een episodische actiegame wordt vanuit het third person-perspectief. Het verhaal speelt zich af na een wereldwijde biologische aanval door een groep terroristen. Spelers besturen Logan Kyle, een Navy Seal die zijn familie probeert te beschermen van mutanten.

Het project is geïnspireerd door games als The Last of Us, Half-Life en The Walking Dead, maar Kollide is van plan iets unieks te creëren. Het verhaal is de primaire focus in de game, herhalende puzzels, het verzamelen van een grote hoeveelheid aan voorwerpen en overbodige achievements wil het team vermijden.

Met het geld dat wordt opgehaald via de Kickstarter-campagne wil de studio de voorbereidingen financieren om een concept af te leveren. Met dit concept willen ze geld binnenhalen om het eindelijke product te kunnen maken. Donateurs op Kickstart krijgen dan ook geen belofte van een voltooide game, in plaats hiervan wordt een demo beschikbaar gesteld.

Kollide Entertainment heeft tot 2 maart om het gevraagde bedrag van 275.000 dollar (ongeveer 250.000 euro) binnen te halen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou