Nieuws
Broken

Voormalige Blizzard-ontwikkelaars lanceren Kickstarter-project

Campagne vraagt om 275.000 dollar (ongeveer 250.000 euro)

Geschreven door Lucas May op

Meerdere voormalige medewerkers van Blizzard hebben een Kickstarter-pagina gelanceerd voor Broken, een actiegame met horrorelementen.

De Blizzard-veteranen hebben Kollide Entertainment opgericht om Broken te ontwikkelen. Op de Kickstarter-pagina is te lezen dat Broken een episodische actiegame wordt vanuit het third person-perspectief. Het verhaal speelt zich af na een wereldwijde biologische aanval door een groep terroristen. Spelers besturen Logan Kyle, een Navy Seal die zijn familie probeert te beschermen van mutanten.

Het project is geïnspireerd door games als The Last of Us, Half-Life en The Walking Dead, maar Kollide is van plan iets unieks te creëren. Het verhaal is de primaire focus in de game, herhalende puzzels, het verzamelen van een grote hoeveelheid aan voorwerpen en overbodige achievements wil het team vermijden.

Met het geld dat wordt opgehaald via de Kickstarter-campagne wil de studio de voorbereidingen financieren om een concept af te leveren. Met dit concept willen ze geld binnenhalen om het eindelijke product te kunnen maken. Donateurs op Kickstart krijgen dan ook geen belofte van een voltooide game, in plaats hiervan wordt een demo beschikbaar gesteld.

Kollide Entertainment heeft tot 2 maart om het gevraagde bedrag van 275.000 dollar (ongeveer 250.000 euro) binnen te halen.

Bron: Kickstarter

Dit artikel delen:

Lees meer

Oddworld: New ‘n’ Tasty vanaf 11 februari beschikbaar voor Wii U Gone Home voor consoles volgende week alsnog naar Europa
3

Reacties op: Voormalige Blizzard-ontwikkelaars lanceren Kickstarter-project

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 3 februari 2016 19:47
  Waarom geld geven voor een game waar al overvloed aan is? Ik geef principieel niets meer aan crowd funding projecten of kickstarters, puur omdat er uit 90% van de gevallen een ongelofelijke hoop stront komt kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  furrie

  • 4 februari 2016 13:17
  dus als ik het goed begrijp betaal je zodat ze een demo kunnen maken. Waarmee ze dan vervolgens de echt financiën gaan ophalen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • andele

  • 5 februari 2016 19:28
  @furrie meer dan de helft van die dingen zijn al gedoemd om te falen. kijk maar naar hawken. die developers zijn gewoon met het geld er vandoor gegaan. nu heeft een slechtere developer het gekocht, en nu is dat spel nog dooier dan Brink.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.