Pete Collier, senior leveldesigner van onder andere James Bond 007: Blood Stone en The Club, is de studio gestart samen met Ben Ward, ex-communitymanager van Bizarre en Geometry Wars-maker Stephen Cakebread. De eerste spellen van de studio worden iPad- en iPhone-spellen, maar Hogrocket gaat ook aandacht besteden aan PC en Mac. De eerste game van de studio moet nog onthuld worden.

"Zeg wat je wilt over ontwikkelen voor Apple iOS-apparaten, maar nu is de kans om kleinere games te maken voor minder ontwikkelingskosten terwijl je er van rond kunt komen. Deze situatie heeft decennia lang niet bestaan in de industrie", schrijft Collier op zijn website. "Dus ons scharen onder de onafhankelijke ontwikkelaars is iets wat ik, als een creatief iemand, een ongelooflijk bevrijdend vooruitzicht vindt. Hopelijk eindigt dit avontuur niet als bevrijdend voor het geld op mijn bankrekening!"

Bizarre Creations

In september 2007 kocht Activision de ontwikkelaar Bizarre Creations, bekend van de Project Gotham Racing-serie. Begin dit jaar werd de studio gesloten. De laatste game die de studio maakte was de actieracer Blur, die positieve kritieken kreeg, maar teleurstellende verkoopcijfers behaalde. Hogrocket is na Lucid Games de tweede studio die is opgericht door voormalig medewerkers van Bizarre.