Voormalige Bioware-schrijver ziet Mass Effect-televisieserie niet zitten

Voormalige Bioware-schrijver ziet Mass Effect-televisieserie niet zitten

David Gaider, de voormalige hoofdschrijver van Bioware, ziet niets in een televisieserie rondom Mass Effect.

Eergisteren kwam naar buiten dat Amazon Prime mogelijk bijna een deal rond heeft voor een televisieserie gebaseerd op de Mass Effect-reeks. Gaider, die aan de Bioware-reeks Dragon Age heeft gewerkt, meldde op Twitter echter dat hij dat geen goed idee vindt.

Eén van de redenen die hij hiervoor aanhaalt, is dat zowel Mass Effect als Dragon Age protagonisten hebben die door de speler zelf ingevuld kunnen worden. "De tv-show moet dus kiezen of het een man of vrouw wordt, waarmee je meteen een gedeelte van de fans in het harnas jaagt." Ook zal het personage opeens daadwerkelijk een persoonlijkheid hebben, met keuzes die hij of zij maakt.

Volgens Gaider waren de verhalen in zowel de Mass Effect- als Dragon Age-games op hun best "bruikbaar". "Interactie was de ster, niet de plot. Zonder dat krijg je mogelijk een redelijk generieke fantasy- of science-fiction-show, eentje waarbij een groot gedeelte van de fans op voorhand al verontwaardigd is."

Gaider ziet een televisieserie gebaseerd op Mass Effect dus niet zitten. Hoe dan ook is de tv-serie vooralsnog niet officieel bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou