Nieuws
Crytek

Voormalig werknemer klaagt Crytek aan

Wegens wanbetaling

Geschreven door Peter Paardekooper op
Een voormalig werknemer van Crytek is van plan het bedrijf aan te klagen, omdat hij al maanden geen salaris heeft ontvangen.

Dat was te lezen op de GoFundMe-pagina van Ludvig Lindqvist, de werknemer in kwestie. Lindqvist was FX-artist bij Crytek en heeft daar vorige week ontslag genomen. Hij wilde via de crowdfundingwebsite 20.000 euro bij elkaar verzamelen om te helpen met de kosten van de rechtszaak.

"Crytek is er niet in geslaagd mij en andere werknemers sinds mei 2016 tijdig uit te betalen. Sinds die maand zijn alle salarissen vertraagd. Op moment van schrijven, op 14 december 2016, is het 58 dagen geleden dat ik ben uitbetaald. Twee maandsalarissen moet ik nog ontvangen, de laatste die ik kreeg was een maand te laat.

De situatie heeft spanning op mijn persoonlijke financiële situatie gelegd wat me geen andere keus laat dan mijn oude werkgever aan te klagen. Omdat ik al maanden niet betaald krijg kan ik de kosten van een advocaat waarschijnlijk niet betalen, en daarom vraag ik jullie hulp."

De campagne is ondertussen beëindigd, met slechts 20 euro op de teller. Of Crytek hier invloed op heeft gehad is niet bekend. Eerder deze week werd ook al bekend dat het bedrijf in financiële problemen verkeert.

Bron: Gamnesia

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuws van de week: 'Nintendo Switch vr' Alle zeven Ubisoft30-titels dit weekend nogmaals gratis
3

Reacties op: Voormalig werknemer klaagt Crytek aan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 16 december 2016 18:21
  En terecht makkelijk zat

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Maux

  • 17 december 2016 02:14
  @rpenning
  Als Crytek inderdaad op de rand van de financiele afgrond staat, staan de werknemers die nog salaris tegoed hebben op de laatste plaats. De kans dat ze hun achterstallige loon dan alsnog krijgen is nagenoeg nihil, ook niet als er geprocedeerd gaat worden, waarbij naar alle waarschijnlijkheid de kosten van juridische bijstand velen malen hoger zullen zijn dan het bedrag wat je nog verschuldigd is. Niks 'makkelijk zat'.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 17 december 2016 07:43
  @Maux wat rpenning zegt is dat het terecht is dat de werknemer zijn voormalige werkgever aanklaagt voor het niet uitbetalen van achterstallig salaris. En dat is zeer terecht en dat is makkelijk zat.
  Het feit dat we alleen horen van ex werknemer die in het geweer komt zegt ook wat, blijkbaar durven mensen die daar nog werken niet in opstand te komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.