Voormalig werknemer klaagt Crytek aan | Gamer.nl

Voormalig werknemer klaagt Crytek aan | Gamer.nl

Een voormalig werknemer van Crytek is van plan het bedrijf aan te klagen, omdat hij al maanden geen salaris heeft ontvangen.

Dat was te lezen op de GoFundMe-pagina van Ludvig Lindqvist, de werknemer in kwestie. Lindqvist was FX-artist bij Crytek en heeft daar vorige week ontslag genomen. Hij wilde via de crowdfundingwebsite 20.000 euro bij elkaar verzamelen om te helpen met de kosten van de rechtszaak.

"Crytek is er niet in geslaagd mij en andere werknemers sinds mei 2016 tijdig uit te betalen. Sinds die maand zijn alle salari en vertraagd. Op moment van schrijven, op 14 december 2016, is het 58 dagen geleden dat ik ben uitbetaald. Twee maandsalari en moet ik nog ontvangen, de laatste die ik kreeg was een maand te laat.

De situatie heeft spanning op mijn persoonlijke financiële situatie gelegd wat me geen andere keus laat dan mijn oude werkgever aan te klagen. Omdat ik al maanden niet betaald krijg kan ik de kosten van een advocaat waarschijnlijk niet betalen, en daarom vraag ik jullie hulp."

De campagne is ondertu en beëindigd, met slechts 20 euro op de teller. Of Crytek hier invloed op heeft gehad is niet bekend. Eerder deze week werd ook al bekend dat het bedrijf in financiële problemen verkeert.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou