Voormalig Valve-econoom wordt Griekse minister financiën | Gamer.nl

Voormalig Valve-econoom wordt Griekse minister financiën | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Varoufakis, een Atheense hoogleraar economie, startte in 2012 bij Valve. Gabe Newell zocht een economisch adviseur voor virtuele eonomieën zoals in Team Fortre 2 en Dota 2. Deze gratis games van Valve groeiden exponentieel wat voor balansproblemen omtrent betalingen zorgde. In deze games kunnen spelers onder andere cosmetische items kopen voor echt geld.

Nu heeft Varoufakis zijn baan bij Valve verruild voor een ministerschap in Griekenland: hij wordt de nieuwe minister van financiën. Griekenland moest uit een financiële crisis gered worden door andere EU-landen en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In ruil daarvoor moest Griekenland veel bezuinigingsmaatregelen doorvoeren. Het land verhoogde onder andere de belasting en de pensioenleeftijd.

Onlangs won radicaal-linkse partij Syriza de Griekse verkiezingen. De nieuwe premier, Alexis Tsipras, heeft zijn kiezers beloofd de bezuinigingsmaatregelen stop te zetten. Yanis Varoufakis zal Syriza vertegenwoordigen als minister van financiën.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou