Voormalig medewerker Valve noemt vr 'slecht nieuws' | Gamer.nl

Voormalig medewerker Valve noemt vr 'slecht nieuws' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Giesen komt met de uitleg nadat iemand op Twitter vroeg meer toelichting te geven op een tweet waarin hij virtual reality "slecht nieuws" noemde. In 2012 vroeg Giesen per e-mail of zijn contract met Valve kon worden ontbonden, omdat hij niet verder betrokken wilde zijn bij de ontwikkeling van de virtual reality-projecten die destijds in ontwikkeling waren. "Het eindpunt van vr (...) lijkt fundamenteel antisociaal te zijn en maakt de trieste gang compleet van entertainment dat zich wegbeweegt van sociale ervaringen."

Giesen geeft aan dat veel bedrijven zich focu en om te komen met een 'ultieme MMORPG' waaraan iedereen deelneemt en "jouw aandacht wordt verkocht aan adverteerders, terwijl er ook een gedetailleerd profiel wordt opgesteld van jou zodat ze je nog beter kunnen bereiken in de toekomst". Giesen: "Dat is een behoorlijk cyberpunkachtige toekomst, maar eentje waar ik liever niet in leef."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou