The Protector is een tactische actiegame voor PC en Xbox 360 met een Hollywood-achtige verhaallijn. We nemen het liefdeskoppel Jonathan Kane en Jennifer Guile. Ooit waren ze gelukkig samen, maar inmiddels zijn ze al enige tijd gelukkig exen van elkaar. Jonathan is huurling, Jennifer is archeologe. De kans dat ze ooit nog met elkaar te maken krijgen in onze grote, diverse wereld, lijkt nihil. Had je gedacht!

De pech wil dat Jennifer's vader, ook archeoloog, is vermoord door een terroristische groepering genaamd Scarlet Vengeance. Deze groepering is op zoek zijn naar een Azteeks artefact waarmee ze een grootschalige aanval kunnen ontketenen. En er is maar één iemand op deze wereld die weet waar het onding ligt: Jennifer zelf. En je raadt het al: de terroristen zitten achter Jennifer aan, terwijl Jonathan eropuit wordt gestuurd om Jennifer te behoeden voor het kwaad. Beide ex-geliefden worden op elkaar aangewezen willen ze overleven, wat ongetwijfeld het nodige gekibbel oplevert tussen de actie door, maar wie weet dat hun liefde tegen de eindgeneriek weer opbloeit.

Enfin. The Protector is een tactische actiegame waarin dekking zoeken een belangrijke rol vervult. Het spel wordt standaard vanuit het eerste persoonsperspectief gespeeld, maar schakelt over naar het derde persoonsperspectief zodra je dekking zoekt. Hierdoor krijg je een goed overzicht van je omgeving. Ook de tegenstanders, met geavanceerde AI, zullen gebruik maken van dekking. Je zult zowel als Jennifer als Jonathan kunnen spelen, beiden hebben zo hun eigen speelstijl. De spelwereld belooft geen kale bedoeling te worden met louter vijanden, maar is een levendige omgeving waarin ook burgers rondlopen die je maar beter niet met kogels doorzeeft.