Nieuws
Spider-Man

Voormalig hoofdschrijver van Telltale's The Walking Dead gaat naar Insomniac

Mary Kenney sluit aan bij maker Spider-Man

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Oud-werknemer van Telltale Games en voormalig hoofdschrijver van The Walking Dead, Mary Kenney, gaat zich aansluiten bij ontwikkelaar Insomniac Games. Dit maakt Kenney bekend via Twitter.

In de betreffende tweet meldt Kenney dat ze vanaf volgend jaar gaat werken voor de ontwikkelaar van onder andere Marvel's Spider-Man. Alhoewel ze geen details geeft over haar werkzaamheden bij het bedrijf, wordt er gesuggereerd dat het gaat om een nieuw project. Aan het einde van de maand wordt namelijk de laatste dlc-uitbreiding voor Marvel's Spider-Man uitgebracht.

Kenney was zelf voor slechts zestien maanden actief voor Telltale Games, maar groeide al snel uit tot hoofdschrijver voor The Walking Dead: The Final Season na haar bijdrage voor Batman: The Enemy Within-franchise.

De voormalige werkgever van Kenney, Telltale Games, heeft ondertussen voorgoed zijn deuren gesloten en is in het proces van liquidatie. Dit had tot nu toe tot gevolg dat er meerdere games van de ontwikkelaar verwijderd werden van Steam.

Door tegenvallende verkoopresultaten eerder dit jaar was de ontwikkelaar genoodzaakt om maar liefst 270 werknemers te ontslaan, wat neerkomt op meer dan driekwart van alle werknemers. Hierdoor kwam de ontwikkeling van het laatste seizoen van The Walking Dead stil te staan en dreigde geannuleerd te worden.

Telltale the walking dead

Dit project werd echter later overgenomen door Skybound Games om de serie af te kunnen maken. Met de overname van de franchise kregen veel oud-werknemers een nieuwe werkgever en mochten meewerken aan de productie van de laatste paar afleveringen.

Eerder werd bekend dat de laatste dlc voor Spider-Man 'Silver Lining' op 21 december gaat verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bèta van Dreams start vandaag 'Guerrilla Games werkt aan nieuwe openwereldgame'
0

Reacties op: Voormalig hoofdschrijver van Telltale's The Walking Dead gaat naar Insomniac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.