Nieuws
Splinter Cell

Voormalig creatief regisseur van Splinter Cell keert terug bij Ubisoft

Na een kort uitstapje naar Epic Games

Geschreven door Cody van den Bogert op
De voormalig creatief regisseur van onder andere Splinter Cell en Far Cry Primal, Maxime Béland, keert terug bij Ubisoft.

Béland is lange tijd in dienst geweest bij Ubisoft en heeft in zijn tijd aan een aantal spellen meegewerkt, waaronder Splinter Cell Conviction en Blacklist. Begin 2019 verliet de regisseur het bedrijf om dezelfde rol in te gaan vullen bij Epic Games. Dit heeft kennelijk maar acht maanden geduurd want volgens VGC is hij nu weer terug bij zijn oude werkgever.

Volgens het rapport wordt Béland vice-president van het redactionele team van Ubisoft. Dit team wordt volgens de uitgever geherstructureerd om Ubisoft-games die veel gelijkenissen hebben meer van elkaar te differentiëren. Ook het LinkedIn-account van de creatieve regisseur geeft aan dat hij momenteel werkzaam is voor de Franse uitgever.

In het afgelopen jaar zijn er al een aantal aanwijzingen opgedoken die hintten naar een nieuw Splinter Cell-deel. De terugkomst van Béland lijkt deze geruchten alleen maar te versterken. Uiteindelijk is er nog niks bevestigd, maar hoop op een vervolgverhaal van Sam Fisher is er zeker.

Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, vertelde vorig jaar in een interview met IGN waarom een volgende Splinter Cell-game zo lang op zich laat wachten. Hij legt uit dat ontwikkelteams binnen Ubisoft niet aan een nieuw deel in de serie wilden werken omdat er te veel druk was van fans. "Wanneer je een spel maakt, wil je komen met iets vernieuwends. Fans zeiden echter dat veel dingen niet veranderd mochten worden", aldus Guillemot.

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve houdt vandaag Half-Life: Alyx Q&A-sessie op Reddit Telltale Walking Dead-games komen terug naar Steam
0

Reacties op: Voormalig creatief regisseur van Splinter Cell keert terug bij Ubisoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.