Voormalig Bioshock-ontwikkelaars werken samen aan nieuwe game | Gamer.nl

Voormalig Bioshock-ontwikkelaars werken samen aan nieuwe game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

The Black Glove is een first person spel dat zich afspeelt in het theater The Equinox. Spelers kunnen het verleden beïnvloeden van een artiest, een filmmaker en een muzikale act, om zo hun werk in de tegenwoordige tijd aan te pa en. "Er zijn verschillende behendigheids- en gelukspellen die ons in staat stellen om een ruimte te beïnvloeden die je vierdimensionaal zou kunnen noemen", aldus Fielder. "Het doel is om de maker, de criticus en het publiek tevreden te houden."

De gameplay houdt direct verband met het verhaal, aldus Fielder, en ook mislukkingen en experimenten moeten intere ante resultaten opleveren. "Jij krijgt allemaal verschillende plaatsen te zien en wonderen om te aanschouwen. Het narratief zal onderhevig zijn aan grote veranderingen, net als de wereld om je heen."

Day for Night Games is van plan om de komende maand een Kickstarter te beginnen voor The Black Glove.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou