Voorlopig nog geen World of Darkness MMO | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De naam World of Darkne zal niet iedereen even bekend in de oren klinken; Vampire: The Masquerade waarschijnlijk wel. Toch zijn de twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden, aangezien Vampire onderdeel is van de langlopende World of Darkne horror role playing game franchise. White Wolf, dat verantwoordelijk is voor de franchise, voegde zich in november 2006 samen met het IJslandse CCP, bekend van de succesvolle MMO Eve Online.

De twee bedrijven kondigden destijds aan dat ze samen aan een World of Darkne MMO zouden gaan werken, maar daarna volgde niets anders dan een periode van stilte, waardoor fans zich af gingen vragen of de game überhaupt nog wel in productie was. De ontwikkeling is echter in volle gang, aldus CCP marketing director Magnus Berg on.

“World of Darkne is één van de redenen waarom we zo geïntere eerd waren in White Wolf,” legt Berg on uit. “Het is echt een volwa en game en een geweldige titel om als basis te gebruiken voor een MMO. Vooral omdat er nog geen vergelijkbare MMO's zijn. We willen nieuwe paden proberen te ontdekken voor dit type MMO; character based en niet per se fantasy. Het is een mooie kans voor ons.”

Het is goed om te horen dat er nog steeds aan de game wordt gewerkt, ook al is er nog geen concrete releasedatum afgesproken.

“We houden geen informatie achter over wanneer de game zal verschijnen. We weten het gewoonweg nog niet,” vertelt Berg on. “Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het design en aan hoe het allemaal gaat worden. Pas als we daar een eind verder mee zijn, kunnen we meer zekerheid geven. MMO's hebben over het algemeen een ontwikkelingsperiode van vier tot vijf jaar; ik denk niet dat het in het geval van World of Darkne heel erg anders zal zijn.”

Waarschijnlijk zullen we binnenkort meer te horen krijgen over World of Darkne . Hopelijk kunnen we dan ook onze tanden zetten in wat grafisch materiaal.

Screenshot uit Vampire: the Masquerade - Bloodlines


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou