"Ik denk niet dat [de film] nog gemaakt gaat worden. Ik krijg het gevoel dat sommige partijen niet genoeg gemotiveerd zijn om de film te kunnen maken", aldus De Luca. "Ik begrijp het wel. Het is zo'n grote serie en een film kan dan alleen maar schade aanrichten. Als de film goed is, ga je toch niet zomaar meer games verkopen. Het zijn twee heel verschillende dingen. Dat de serie zo bekend is helpt de films, maar ik weet zo net nog niet of een film de gameserie zou helpen."

Onmogelijk

"Uitgevers van games beschermen hun intellectuele eigendommen heel goed en filmstudio's hebben bepaalde vrijheid nodig om een film effectief in de markt te zetten", vertelt De Luca. "Soms is het heel moeilijk om die twee visies op één lijn te krijgen... en dat is het geval bij Metal Gear Solid. Het was zo'n beetje onmogelijk om iedereen op één lijn te krijgen."

In 2007 werd een verfilming van Metal Gear Solid aangekondigd. De serie staat bekend om de gameplay, waarin spelers rond kunnen sluipen zonder door vijanden ontdekt te worden, en lange tussenfilmpjes met dialoog en camerawerk die aan echte films doen denken.