De Playstation 2, Xbox en de Gamecube gaan alweer een paar jaar mee en de laatste tijd gonst het dan ook van de geruchten over de laatste specificaties en releasedata van hun opvolgers. Microsoft doet er alles aan om de Xbox Next als eerste op de markt te brengen en Sony gebruikt de 'Cell'-technologie om hun Playstation 3 de krachtigste console te maken.

Nintendo heeft zich altijd een beetje afzijdig gehouden wat betreft nieuws over de opvolger van de Gamecube. Natuurlijk waren er uitspraken over een releasedatum ergens in 2005/2006 en hier en daar een deal met een hardware producent, maar niet iets waar Sony of Microsoft zich druk over zouden maken.

Niet geheel onverwacht heeft Nintendo dan ook aangegeven de komende twee of misschien drie jaar geen opvolger van de Gamecube uit te gaan brengen. Daarvoor in de plaats geeft Nintendo de voorkeur aan hun huidige machine en zullen ze hiervoor meer ondersteuning gaan bieden. Zo zal het aantal games voor de Gamecube sterk worden uitgebreid, en zullen er vanaf 2005 nieuwe accessoires aan komen.Nintendo has decided that it will diversify its game library and sell new peripherals for GameCube to make the current hardware more appealing to consumers instead of competing directly with Microsoft or Sony.

Nintendo's current plan is to begin releasing these new peripherals in early 2005. There have been no further details on what these peripherals may be.

Company president Satoru Iwata stated that the reasoning behind this philosophy is that "customers are fully satisfied with the performance of the current model."Nintendo denkt dus dat het publiek niet aan een nieuwe console toe is, en nog steeds tevreden is met de Gamecube. Ook zegt Nintendo dat de vooruitgang van de technologie niet snel genoeg is gegaan om nieuwe gameplay elementen te kunnen introduceren. Of ze dit met de nieuwe aan te kondigen accessoires wel zal lukken is nog maar de vraag. Lees hier op deze pagina meer over. Update Inmiddels heeft Nintendo op het nieuws gereageerd en men zegt gewoon tegelijk met de andere consolegiganten een nieuw aparaat klaar te hebben staan. De opvolger van de GameCube verschijnt dus ongeveer tegelijk met de opvolgers van de Xbox en de Playstation 2. Wel zegt Nintendo zich minder te focussen op superieure hardware, omdat men dit onzinnig acht want met de huidige televisies heb je helemaal geen profijt van nog mooiere graphics. Lees het hele persbericht bij CubeZone.