De ware RPG gamer zijn hart gaat sneller kloppen bij het lezen van nieuws over Baldurs Gate 3 of Icewind Dale 3. Ook al zijn de games nooit aangekondigd, bij verschillende online winkels kun je de spellen pre-orderen en de geruchten over de games houden al jarenlang aan. Op het forum van Interplay is nu een definitieve statement te lezen: Baldurs Gate 3 en Icewind Dale 3 zijn nu niet in ontwikkeling en komen er voorlopig ook niet.

De oorzaak van de problemen ligt in een licentieprobleem tussen Interplay en Atari; waarover ook al rechtszaken aangespannen zijn. Atari is eigenaar van de rechten van de BG serie voor de PC, Interplay is eigenaar van de rechten voor de consoles. Zolang dit niet is uitgevochten is er weinig hoop op een nieuw deel.The story was not a continuation of the Bhallspawn saga. It was an original story, belived to be set in the Dalelands of the Forgotten Realms, sharing the Baldurs Gate name in title only, not plot or story elements.

IPLY/BIS still retain the rights to BG titles on console and IWD on PC. At this time, there are no plans for a third IWD game. Nor are there any plans for games set in any of the other DnD Campaign worlds as WotC only officially supports Greyhawk and the Forgotten Realms. Lees er meer over op het forum van Interplay