Volwassenen gamen meer dan jongeren | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Consumer Electronics A ociation (CEA) heeft onderzoek gedaan naar gamegedrag onder meer dan 1700 Amerikanen. Het onderzoek werd online en telefonisch afgenomen. Uit het onderzoek komen intere ante resultaten naar voren.

Ongeveer 30% van de volwa enen (18+) besteedt meer dan 10 uur per week aan het spelen van games. Van de tieners (12-17 jaar) is dit slechts 11%. Daarbij is er ook duidelijk verschil tu en tieners te vinden. Jongeren in de leeftijd van 12-14 jaar spelen langer en vaker games dan jongeren tu en de 15 en 17 jaar. Dit komt omdat oudere tieners meer verantwoordelijkheden en minder vrije tijd hebben.

In het onderzoek werd ook gegeken naar het bezit van platformen. De PC domineert de volwa en gamemarkt, terwijl de consoles favoriet zijn bij jongeren. Handhelds zijn duidelijk populairder onder tieners. Slechts 25% van volwa en gamers bezit een handheld tegenover 77% van de jongeren.

Volwa enen spelen vaker single player modus op consoles, zo'n 64% en slechts 55% speelt wel eens online. Tieners daarentegen spelen veel vaker met de multiplayer modus. Vooral meisjes springen eruit, een opvallend resultaat. Meisjes spelen dan weer minder vaak online (58%) terwijl jongens dit juist wel veel doen (78%).

CEA voorspelt verder dat er 19 miljoen next-gen consoles verkocht zullen worden tijdens het eerste verkoopjaar, met een winst van 8 miljard dollar die verdeeld zal worden onder Sony, Microsoft en Nintendo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou