Het Amerikaanse congres is bezig met een wetsvoorstel welke volwassen games in het verdoemhoekje gaat drukken. Als de wet er door komt wordt het verkopen of verhuren van een M-rated game aan iemand onder de 18 namelijk een federaal misdrijf. Een eerder soortgelijk voorstel is vorig jaar in het congres gesneuveld wegens mogelijke schendingen van het 1e amendement van de Amerikaanse grondswet.

Het wetsvoorstel heeft betrekking op cybercafe's en winkels welke games verhuren of verkopen. De wet is een reactie op extreme spellen zoals Postal en BMX XXX. Volgens het artikel op CNN is de wet slechts een reactie op de huidige slechte rating van games. De mensen welke de games raten worden onderbetaald en er wordt geen verschil gemaakt tussen bijvoorbeeld Postal en Thief, allebei M rated games maar een groot verschil in gameplay. In February, Rep. Joe Baca (D. Calif.) is expected to resurrect "The Protect Children from Video Game Sex and Violence Act". (The original version died last year in the subcommittee on crime, terrorism and homeland security.) When it's reintroduced, the bill will have the same goal: making it a federal crime to sell or rent violent video games to anyone under 18.

Mocht de wet er door het congres zal dit wereldwijd grote gevolgen hebben voor de game-industrie. Opvallend is wel dat er over gewelddadige films niks gezegd wordt in de wet, terwijl in een standaard Hollywood film meer geweld zit dan in een videogame. Of de wet er echt komt is trouwens nog maar de vraag, verwacht wordt dat de industrie nog flik zal gaan lobbyen om de wet aan te passen of onderuit te halen.