Vol spanning zit GTA-lievend volk te wachten op de PC versie van GTA3, welke 21 mei in de winkels wordt verwacht. Gamestar.de kreeg een kans op met de PC versie van de game te spelen en hun conclusie is duidelijk : GTA 3 op de PC is nog leuker dan de PS2 versie, wat de verkoopcijfers ongetwijfeld goed zal doen.

De game is flink onder handen genomen voor een release op de PC. Er wordt afgeraden met een gamepad te spelen, met een keybord ben je vooral in de latere missies in het voordeel. Stuurwieltjes worden niet ondersteund.

De slimste move van Skirt Star Games is de uitgebreide support van mods. Iedereen kan makkelijk met de bijgeleverde skineditor zijn vrienden (en vijanden) in de game importeren om ze daarna uit te nodigen voor een ritje . De makers verwachten dat na de release een eindeloze stroom mods het internet gaat bestormen, iets wat de replayvalue van de game enorm verhoogt.

Große Entfernungen legt man in Liberty City am besten mit einem geklauten Wagen zurück. Dazu stellen wir uns dem gewünschten Vehikel kess in den Weg und entern es auf Tastendruck. Der so auf die Straße gezerrte Fahrer bedankt sich meist mit üblen (englischen) Flüchen, die im Gegensatz zu den Zwischensequenzen nicht deutsch untertitelt sind. Manchmal muss man sein Fahrzeug fluchtartig verlassen, wenn es zu stark beschädigt wurde. Zu Fuß ist der Protagonist natürlich eher feindlichen Kugeln ausgeliefert, als in einem Auto. Außerdem versuchen die Gegner, ihn zu überfahren.

Met systeemeisen van een 450 MHz, 96 MB intern en een GeForce 2 is het spel redelijk toegankelijk gebleven.

Surf naar Gamestar.de voor de preview, of ga er naar toe via Babbelfish voor een vertaling. Met dank aan Gn0ver voor het melden van dit nieuws.